Càritas Sant Julià creu que la xifra de pobresa al país es deu al fet que molta gent no cobra un salari just.

El mossèn Pepe Chisvert, responsable de l’ONG Càritas Sant Julià i rector de la parròquia, va alertar ahir, durant l’acte d’inauguració del centre d’alt rendiment de Naturlàndia,  de l’auge de les desigualtats durant la temporada d’hivern. «Quan arriba la temporada d’esquí detectem que venen persones noves al país buscant feina però sense papers i hem de gestionar l’acollida i intentar donar resposta a aquestes peticions. Ho fem de manera discreta per mantenir al màxim la dignitat», va expressar Chisvert, qui va emplaçar a les institucions «a donar una resposta política i de continuïtat». En aquest sentit, el mossèn es va mostrar «preocupat» per les «situacions d’injustícia» que colpegen al país.

D’aquesta manera, Chisvert va reivindicar la necessitat de cobrar un salari just per pal·liar el 12,8% de la població que es trobava en risc de pobresa l’any 2018, segons les dades que va publicar el Departament d’Estadística. «Si els ingressos no estan compensats amb les despeses costa arribar a final de mes», va reflexionar el responsable de Càritas San Julià, qui ofereix una pensió o alimentació, «sobretot els caps de setmana».

El Periòdic d’Andorra


Comentaris

Càritas Sant Julià creu que la pobresa és conseqüència de salaris injustos — No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Tornar a l'Inici