El Govern reprèn els treballs per acollir refugiats del conflicte militar a Síria, que van quedar aturats a causa de la crisi sanitària generada per la Covid-19. El projecte es va iniciar l’any 2018 i actualment ja hi ha famílies refugiades que viuen al Principat. Aquest es va dur a terme gràcies a l’acord signat amb la Comunitat de Sant’Egidio per a la creació del corredor humanitari.

Ara, amb la situació actual, l’executiu assegura que “no és aliè a l’impacte que la crisi ha pogut implicar per a les persones refugiades”, i en destaca que l’acord amb la comunitat segueixi en actiu. A més, indica que es manté en contacte amb Acnur, l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als refugiats. Alhora, a través del servei d’atenció a persones refugiades del ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut se segueix amb la tasca de seguiment dels refugiats que es troben al país.

Per altra banda, amb motiu del Dia mundial del refugiat, que se celebra anualment cada 20 de juny, des d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, juntament amb el ministeri d’Afers Exteriors, la secretaria d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana i l’associació Obrim-los Obrim-les, han organitzat una campanya de sensibilització. Enguany, la cita pren un caire digital, però com en els anys anteriors l’objectiu és fomentar la consciència social sobre la situació dels refugiats arreu del món, trencar mites i falses creences. La iniciativa se centra en la difusió del vídeo Per què haurien d’importar-te els refugiats i les refugiades? creat per Acnur, del qual s’ha decidit traduir el missatge per incloure una veu en off en català explicant-lo.

Diari d’Andorra


Comentaris

Govern reprèn els treballs per acollir refugiats de Síria (Vídeo) — No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Tornar a l'Inici