Un terç del menjar produït a Espanya acaba a les escombraries. Indústria, comerç i restaurants llencen diàriament quilos i quilos d’aliments i altres productes aptes per al consum. Des del moment en què s’obté una matèria primera fins que arriba a l’usuari final, es forma una cadena de desaprofitament que inclou totes les fases del procés de producció. També en el cas dels cosmètics, per exemple, un canvi de ‘packaging’ és prou raó per llençar a les escombraries milers de productes que podrien ser utilitzats.

Al nostre país veí, França, les empreses tenen prohibit llençar productes aptes per al consum humà o animal. De la mà d’aquesta regulació va sorgir Phenix, una ‘start-up’ social que treballa per acabar amb el desaprofitament de menjar i altres productes. La seva tasca consisteix a posar en contacte empreses amb associacions perquè donin els productes que es llençaran. La ‘start-up’ treballa amb cadenes de supermercats com Carrefour i Alcampo, i gestiona la reutilització de productes de tot tipus. “També hem treballat amb hotels que han fet reformes i ens han donat els mobles que havien d’anar a les escombraries, que hem cedit a associacions”, explica Marc Tudó, responsable de la delegació de Phenix a Catalunya. (Continuar llegint)


Comentaris

Un terç del menjar produït a Espanya acaba a les escombraries — No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Tornar a l'Inici