Marta Patxot (22 anys) va arribar al país des de Barcelona al setembre. La seva parella és d’Andorra i va pensar que en ple context de pandèmia estaria millor aquí. Només arribar es va moure per poder fer un voluntariat. Just feia poc que havia acabat la carrera d’Educació Social a Girona i sempre s’ha mogut per temes així. En aquell moment, va coincidir que la coordinadora de la secció jove de la Creu Roja deixava el càrrec, i l’entitat buscava algú que tingués formació i inquietuds per voler millorar la situació dels joves del país. “Va ser una mica casualitat i va anar tot rodat. Just vaig arribar al país amb ganes de fer un voluntariat i la Creu Roja buscava algú per al càrrec”, indica Patxot.

La barcelonina va agafar el càrrec i paral·lelament també va començar a treballar als stops labs de la Creu Roja. “M’agrada i també m’està permetent conèixer el país on estic vivint perquè veig una altra part, la de les necessitats dels joves”, comenta. La secció de la Creu Roja requereix força temps ja que tenen accions en ment constantment. Recentment han engegat un projecte d’intercanvi de coneixements, en el qual hi ha joves que volen aprendre alguna cosa, com ara tocar un instrument o un idioma, i a canvi n’ensenyen una altra que se’ls doni bé. “Intentem enllaçar aquesta gent”, destaca Patxot.

El projecte amb més importància de les darreres setmanes, però, ha estat un altre: el Clean Up Andorra. Juntament amb Andorra Sostenible, Rastre Zero, Carnet Jove i CityXerpa, es van posar d’acord per omplir bosses amb brossa trobada a la muntanya. “Vam al·lucinar de la resposta que vam rebre”, destaca Patxot. Prop de 200 persones es van reunir per la iniciativa i van recollir 538 quilos de brossa en una hora i mitja. “Em va impactar bastant el fet d’ajupir-me, agafar un plàstic i no poder-me aixecar perquè trobava una cosa al costat de l’altra”, lamenta. Davant la situació, es van plantejar organitzar una segona edició. “L’ideal seria que no calgués tornar a fer un Clean Up Day, però veient la quantitat de brossa que vam recollir et fa plantejar organitzar-ne un altre”, indica Patxot, que celebra la bona col·laboració entre totes les parts i assegura que “tothom va posar a l’abast els recursos que tenia sense mirar qui donava més o qui menys. Va ser espectacular la coordinació que hi va haver entre nosaltres”.

Diari d’Andorra

Altaveu.ad


Comentaris

Andorra a través d’un voluntariat — No hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Tornar a l'Inici